ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ - 9 НОЕМВРИ 2012

За първия си рожден ден екипът на "Бургасдент" подари на всички граждани на Бургас ден, в който да получат при зъболекарите безплатен стоматологичен преглед и консултация.

„Тази инициатива е израз на желанието ни да помогнем за повишаване на здравната култура на населението. Липсата на цялостна система за профилактика на стоматологичните заболявания и малкото средства, които отделя Здравната каса за това води до непрекъснато влошаване на стоматологичното здраве на българина", коментира мениджърът на „Бургасдент" д-р София Буджева.

По нейна инициатива третокласниците гостуваха на денталната клиника. „Бургасдент" се включи и в националната кампания за поставяне на силанти на децата от 6 до 9 години. Кампанията е до края на месец ноември и е единствената подобна програма, която се поема напълно от държавата.

Учениците от III „Б" клас на ОУ „Любен Каравелов" бяха едни от първите пациенти на стоматологичната клиника „Бургасдент" в деня на отворените врати. Децата с гордост показваха сертификатите си, които удостоверяват доброто състояние на зъбите им.

Абсолютен победител обаче се оказа класната Ивана Кирова, която спечели облога с възпитаниците си. Педагожката с усмивка обяви, че дори и на 52 няма нито един кариес. „Повечето от децата се оказаха с прекрасни усмивки, а зъбките им са в много добро състояние", коментираха след прегледа стоматолозите.

„Това е следствие от добрата здравна култура на техните родители. Хубаво е, че все повече млади семейства обръщат внимание на зъбната профилактика на децата си", обобщи мениджърът на „Бургасдент" д-р София Буджева.

Инициативата бе отразена от журналисти на Gramofona.com