Conservative and Laser Dentistry

В дентална клиника БУРГАСДЕНТ извършваме лечение на кариес и неговите усложнения по стандартен метод или с воден лазер - безболезнено и безкръвно, като употребата на упойка намалява с повече от 50%.

За добрия външен вид на Вашите зъби може да избирате между всички видове обтурации (пломби), след като бъде почистен зъба от кариес или след проведено кореново лечение. Пломбите могат да бъдат от най-различни материали, които отговарят на изискванията за естетика и здравина:

 • Фотокомпозит - Разполагаме с голямо разнообразие от фотокомпозити с различно приложение. Този тип възстановяване на зъба представлява послойно нанасяне на различни цветове фотокомпозитни маси с цел да се възстанови естествената слоеста структура на зъбите. Освен естетичните си предимства този вид пломби не търпят големи промени с течение на времето и запазват блясъка си. Тяхната твърдост и изтриваемост се доближава до тази на емайла.
 • Глас-йономер - предпочитана пломба с много качества за възстановяване на детски временни зъби, както и при много други възстановявания на постоянни зъби.
 • Онлей, овърлей - тези конструкции са естетични, твърди на изтриване и са конкуренция на реставрациите с фотополимери. Използват се за покритие, когато за зъбът е много разрушен, но не е необходимо поставяне на корона. Те могат да възстановят естетично, здраво и дълготрайно зъбната корона при изгубени части от нея, при травма или заболяване на твърдите зъбни тъкани. Те могат да бъдат: метални, фотокомпозитни, керамични и от прескерамика. Те се правят в минимум две посещения и са подходящи за задни зъби.
 • Фасети - естетични конструкции, подходящи за изграждане на външната стена на предните зъби. Те биват фотокомпозитни, керамични и прескерамика (emax). Това е най-съвременната технология за Вашата перфектна усмивка.ПРЕДИ СЛЕД корекция на усмивката с фотополимерен материал

voden-laser-waterlaseВ нашата клиника може да си спестите страха от ужасния звук и вибрации на зъболекарския стол, благодарение на свръхмодерния воден лазер (Biolase Waterlase MD), който заменя "машинката" и скалпела с безшевни срезове при стандартните стоматологични процедури. Без кръв и без болка премахва трудни кариеси, френуломи, "джобове", афти и херпеси. При работа с лазер се постига максимална стерилност на работната повърхност, каквато не може да се постигне с никакви други средства.voden-laser

 • Водният лазер премахва болната тъкан при кариесите като болка няма или е минимална. Изключително комфортен е за пациента при работа върху шиечни кариеси.
 • Лазерният лъч работи от разстояние - между 1 и 3 мм и не е в допир със зъбите, костта или венците. Няма вибрация. Работи с меки и твърди тъкани.
 • Много подходящ е за спокойни деца, бременни жени и при пациенти с хипертония - процедурата е безболезнена, безкръвна и употребата на упойка се намалява с повече от 50%. Така те понасят интервенцията много по-лесно.
 • Лазерът прави за секунди срез на всевъзможни израстъци или други проблеми в устната кухина без последващо поставяне на шев. Раната е стерилна и зараства много по-бързо.
 • Лазерът се използва при лечението на парадонтоза и гингивити. Водният лазер почиства в дълбочина джобовете, създавайки стерилна среда, което подпомага бързото заздравяване на гингивата и спомага за стабилизиране на разклатените зъби.
 • Поради качестватa си лазерът (waterlase) се използва за отстраняване на грануломи (апекална остеотомия), като това става стерилно и с безкръвна манипулация.
 • Премахва брадавици и кондиломи.
 • При лазерната френулотомия (отстраняване на страстването на тъканта, която свързва устните с венеца) се работи с минимално количество упойка, не се налага поставяне на шевове и поради стерилността раната зараства много по-бързо и без усложнения.
 • Лекува афти и херпеси само с едно посещение при зъболекар.