Parodontology and Prophylaxis

Пародонтология се занимава с профилактика и лечение на венците.
Ние следваме следната процедура за лечение:

  • Контрол на бактериалната инфекция в парадонталните джобове с PET test (ДНК тест на микроорганизмите в устата-извършван в Германия), който позволява към всеки пациент да се постъпва индивидуално.
  • Зъбният камък, който стои в основата на всяко възпаление, се почиства тристепенно: ултразвук, четка с паста и Air flow (сода под налягане).
  • За лечение на възпалените венци (гингивит и генерализиран пародонтит) се използва ръчно почистване и заглаждане на кореновите повърхности - Грейс кюретаж, лазерен кюретаж с два вида лазери за стерилизация на парадонталните джобове и нискоенергиен лазер за биостимулация на тъканите, лазерна акупунктура, медикаменти.
  • Прилагаме лазерна акупунктура - лазерният лъч безболезнено и без игли стимулира по-бързо възстановяване на клетките при пациенти с парадонтоза, тригеминална невралгия, бруксизъм, тризмус (невъзможност за отваряне на устата поради съкратен мускул).

В дентална клиника БУРГАСДЕНТ извършваме корекция на "гингивална усмивка" с воден лазер (waterlase) - естетично удължаване на короната на зъб за постигане на промяна в нивото на венечната линия.