Parodontology and Prophylaxis

Пародонтология се занимава с профилактика и лечение на венците.
Ние следваме следната процедура за лечение:

  • Контрол на бактериалната инфекция в парадонталните джобове с PET test (ДНК тест на микроорганизмите в устата-извършван в Германия), който позволява към всеки пациент да се постъпва индивидуално.
  • Зъбният камък, който стои в основата на всяко възпаление, се почиства тристепенно: ултразвук, четка с паста и Air flow (сода под налягане).
  • За лечение на възпалените венци (гингивит и генерализиран пародонтит) се използва ръчно почистване и заглаждане на кореновите повърхности - Грейс кюретаж, лазерен кюретаж с два вида лазери за стерилизация на парадонталните джобове и нискоенергиен лазер за биостимулация на тъканите, лазерна акупунктура, медикаменти.
  • Прилагаме лазерна акупунктура - лазерният лъч безболезнено и без игли стимулира по-бързо възстановяване на клетките при пациенти с парадонтоза, тригеминална невралгия, бруксизъм, тризмус (невъзможност за отваряне на устата поради съкратен мускул).

В дентална клиника БУРГАСДЕНТ извършваме корекция на "гингивална усмивка" с воден лазер (waterlase) - естетично удължаване на короната на зъб за постигане на промяна в нивото на венечната линия.

Как бързо, лесно и ефективно да се грижим за устната кухина?

В наши дни над 90% от населението, включително децата след 2-годишна възраст, е изправено пред проблема с развитието на кариес. Кариес може да се появи не само на видимата повърхност, но и на границата на зъба и венеца, но най-често в зоната на контакт на зъбите.

В тези труднодостъпни места четката за зъби не прониква и се създават условия за натрупване на зъбна плака, развитие на бактерии, които отделят киселини и разрушават твърдите зъбни тъкани.

За да се избегнат подобни последици, зъболекарите силно препоръчват да се използват четка, паста, конец,интердентални четки, а през последните години и душ за устна хигиена.

Вие се нуждаете от душ за уста, ако:

Имате изкуствени конструкции: протези, импланти, коронки, мостове или брекети. Почистването около тях е много по-лесно и ефективно с орален душ.

  • Имате проблем с чувствителността на зъбите и венците. Водната струя масажира венците, благодарение на което кръвообращението се подобрява и техният тонус се повишава. Зъбите ви ще са плътно захванати от здравия венец!
  • Душът за уста помага да се поддържа красив "лъскав" вид на зъбите след почистваща процедура при зъболекар. Ефектът се удължава при редовната употреба на зъбен душ!
  • Лошият дъх в устата ще изчезне, защото патогенните бактерии, които причиняват миризмата, ще бъдат отстранени.

Душът за уста B.Well WI-911 е компактен и лек. Той заема минимално място в банята и може да бъде лесно преносим. Има 3 режима на работа – нормален, слаб – за чувствителни зъби и пулсов – за масаж. Резервоарът му е достатъчно голям, а Li-ion батерията издържа един месец активна употреба. След това тя може да се зареди за няколко часа. Двата накрайника позволяват използването му от двама човека.

И накрая, оралният душ е модерен.

Нека използваме всички налични ползи, за да поддържаме здравето си и здравето на своите близки!